Informacja w sprawie pobytu w Polsce osób uciekających z Ukrainy Інформація щодо перебування в Польщі осіб, які втікають з України Information on the stay in Poland of persons fleeing from Ukraine X

Świąteczne gotowanie - Aktualności - Świętokrzyski Urząd Wojewódzki w Kielcach

www.kielce.uw.gov.pl

Aktualności

Aktualnie znajdujesz się na:

Informacja

Strona znajduje się w archiwum.

Świąteczne gotowanie

W restauracji Korbowa Koliba w Sukowie znane osoby z regionu gotowały dziś wigilijne potrawy. W kulinarnym spotkaniu wzięła udział wojewoda Bożentyna Pałka-Koruba.

W restauracji Korbowa Koliba w Sukowie znane osoby z regionu gotowały dziś wigilijne potrawy. W kulinarnym spotkaniu wzięła udział wojewoda Bożentyna Pałka-Koruba.
Wspólne gotowanie zostało zorganizowane przez „Echo Dnia" oraz właścicieli „Korbowej Koliby". Do przyrządzania świątecznych potraw zaproszono m.in. wojewodę, która przygotowała dwie sałatki - z tuńczykiem i awokado oraz z mandarynkami i suszonymi śliwkami, świętokrzyska posłanka Marzena Okła-Drewnowicz przyrządziła karpia duszonego z winem, a Agata Wojda, rzecznik prasowy wojewody, zrobiła roladki z tuńczyka i sałatkę z makaronem chińskim i paluszkami krabowymi. Gotowanie nadzorował doradca kulinarny firmy Unilever Robert Kopacz. Na miejscu wszyscy chętni mogli skosztować wigilijnych dań, można było również kupić świąteczne ozdoby i produkty.
Tuż przed wigilią, w środowym dodatku Echa Dnia "Nasz Styl", 22 grudnia, podane zostaną wszystkie przepisy, które przyrządzili goście w Korbowej Kolibie.