Świąteczne gotowanie
W restauracji Korbowa Koliba w Sukowie znane osoby z regionu gotowały dziś wigilijne potrawy. W kulinarnym spotkaniu wzięła udział wojewoda Bożentyna Pałka-Koruba.
Wspólne gotowanie zostało zorganizowane przez „Echo Dnia" oraz właścicieli „Korbowej Koliby". Do przyrządzania świątecznych potraw zaproszono m.in. wojewodę, która przygotowała dwie sałatki - z tuńczykiem i awokado oraz z mandarynkami i suszonymi śliwkami, świętokrzyska posłanka Marzena Okła-Drewnowicz przyrządziła karpia duszonego z winem, a Agata Wojda, rzecznik prasowy wojewody, zrobiła roladki z tuńczyka i sałatkę z makaronem chińskim i paluszkami krabowymi. Gotowanie nadzorował doradca kulinarny firmy Unilever Robert Kopacz. Na miejscu wszyscy chętni mogli skosztować wigilijnych dań, można było również kupić świąteczne ozdoby i produkty.
Tuż przed wigilią, w środowym dodatku Echa Dnia "Nasz Styl", 22 grudnia, podane zostaną wszystkie przepisy, które przyrządzili goście w Korbowej Kolibie.