Konkurs wojewody
II edycja konkursu Wojewody Świętokrzyskiego ”Restauracja z kuchnią regionalną” rozpoczęta. Od dziś można przesyłać zgłoszenia udziału w przedsięwzięciu.
II edycja konkursu Wojewody Świętokrzyskiego "Restauracja z kuchnią regionalną" rozpoczęta. Od dziś można przesyłać zgłoszenia udziału w przedsięwzięciu. Konkurs skierowany jest do restauracji regionu świętokrzyskiego i odbędzie się podczas III Targów Wyposażenia dla Piekarstwa, Gastronomii i Przemysłu Przetwórczego GASTRO-TECH już 15 października.
Celem konkursu jest promowanie potraw regionalnych wśród restauratorów Ziemi Świętokrzyskiej poprzez prezentacje kulinarne z wyraźnym zaznaczeniem charakteru regionalnego i tradycji kulinarnych naszego regionu. Wszelkie informacje na temat inicjatywy oraz pełny regulamin konkursu jest dostępny na stronie internetowej Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego.